Stagiaire Eliana

7 oktober 2019

Vanaf vandaag loopt Eliana stage in onze praktijk. Hieronder stelt zij zich voor: Mijn naam is Eliana Magna. Ik ben 26 jaar en vierdejaars verloskunde student. Ik zal t/m 6 december stage lopen bij de Geboortegolf. Ik woon in Rottevalle en ben opgegroeid in Opeinde. Ik kan de Friese taal goed verstaan maar spreken vind ik lastiger, wie weet is dat na deze stage anders! De medische wereld heeft mij van jongs af aan geboeid. Ik wist dus al vrij vroeg dat dat mijn studierichting zou worden, maar niet in welke vorm (geneeskunde, verpleegkunde, verloskunde). Na de geboorte van mijn eerste zoontje besefte ik dat het verloskunde moest zijn! Inmiddels ben ik moeder van twee zoontjes 🙂 De transitie naar het ouderschap is bijzonder en uniek, en ik vind het heel speciaal om deze transitie als (bijna) verloskundige te mogen meemaken! Je kunt me tegenkomen bij de controles, bevalling, kraamvisites en nacontrole. Als je hier liever geen student bij wilt hebben mag je dit natuurlijk aangeven.

Lees meer

Medicijngebruik tijdens zwangerschap: deel uw ervaring in pREGnant!

28 augustus 2019

Als u zwanger bent zult u soms medicijnen gebruiken die door de arts zijn voorgeschreven of die u zelf koopt bij de drogist of apotheek. Wilt u helpen om meer te weten te komen over het gebruik van medicijnen tijdens de zwangerschap? Dan kunt u meedoen aan pREGnant. Van sommige medicijnen is namelijk nog weinig bekend over de veiligheid van gebruik tijdens de zwangerschap. Door het invullen van vragenlijsten op verschillende momenten tijdens en na de zwangerschap, kunt u uw ervaring delen. Op deze manier helpt u mee om meer kennis te krijgen over medicijngebruik tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode. Ook als u zwanger bent, maar momenteel geen medicijnen gebruikt, is uw ervaring heel waardevol. Meer informatie vindt u op www.pregnant.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden om mee te doen.

Lees meer

Telefoonstoring KPN

24 juni 2019

Op het moment is er een storing bij de #KPN, dit betekent dat de diensttelefoon én de praktijktelefoon niet te bereiken zijn. Niet handig.. Nicole heeft dienst en je kan haar voor spoed bereiken op 06-12858320 (Vodafone, dus wel te bereiken). Wij hopen dat KPN de storing zsm verholpen heeft, excuses voor het ongemak!

Lees meer

Stagiaire

9 juni 2019

Vanaf 11 juni loopt Anna-Gré met ons mee. Zij is verloskundige in opleiding aan de Verloskunde Academie in Groningen. Momenteel zit zij in haar derde jaar. Hieronder stelt zij zich voor: “Hallo, Mijn naam is Anna-Gré Idsinga, ik ben 22 jaar en woonachtig in Bolsward. Ik ben derdejaars verloskundige in opleiding. Ik volg de opleiding Verloskunde aan de AVAG in Groningen. Vanaf 10 juni t/m 5 juli zal ik stagelopen bij verloskundige praktijk de Geboortegolf. U kunt mij tegenkomen bij de consulten, de bevalling en kraamvisites. Mocht u hier bezwaar tegen hebben dan kunt u dit aangeven bij de verloskundige. Ik zie ernaar uit om u in deze periode te ontmoeten!”  

Lees meer

Voorlichtingsavond

9 juni 2019

De eerstkomende voorlichtingsavond over de bevalling staat gepland op dinsdag 9 juli 2019. Deze voorlichtingsavond is bedoeld voor alle zwangeren en hun partner vanaf een zwangerschapsduur van 26 weken tot 36 weken. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier of telefonisch op dinsdag- of vrijdagmorgen. Er zijn geen kosten verbonden aan de voorlichtingsavond en duurt ongeveer twee uur. Koffie en thee krijgen jullie van ons! Aanvang: 19.30 uur.

Lees meer

Centering Babies

20 november 2018

Alweer bijna drie weken geleden is het dat Gerda een Centering Pregnancy groep mocht afsluiten. Hierbij mochten alle kleine wondertjes natuurlijk niet ontbreken! Zijn ze niet prachtig?!

Lees meer

Navelbandjes – Cordring

17 oktober 2018

Vanaf oktober kan je bij ons navelbandjes (CordRing) kopen. Dit is een alternatief op de navelklem. Het verschil is dat de navelklem vrij groot is en van hard plastic, waardoor de baby hier last van kan hebben. De CordRing is veel kleiner en van zacht materiaal gemaakt. Voor €2,00 kan je een CordRing van ons overnemen, vraag ernaar op het spreekuur! 

Lees meer

Gooi uw ongebruikte kraampakket niet weg!

17 september 2018

Soms heeft u niet alle materialen uit het kraampakket gebruikt. Deze blijven dan in de kast liggen of worden weggegooid.  Stichting Baby Hope zamelt watten, verbanden, kraammatrassen, luiertapes en navelklemmen in voor kraamprojecten in Tanzania, Kameroen, Ghana, Benin Suriname en een aantal Oost-Europese landen. Ze hopen zo op meer hygiëne tijdens de bevallingen, wat weer bij kan dragen aan de afname van babysterfte.

Lees meer

Cursus EHBO bij zuigelingen en kinderen met korting!

17 september 2018

Schrijf je in voor de cursus EHBO bij zuigelingen en kinderen.

Lees meer

GeboorteTENS

17 september 2018

Vanaf 1 februari 2013 beschikt de praktijk over een GeboorteTENS, waar onze cliënten tijdens de bevalling kostenloos gebruik van kunnen maken. TENS is een methode van pijnverlichting, die wij als verloskundigen kunnen toepassen. Door middel van plakkers op de huid kunnen zenuwen gestimuleerd worden (wat aanvoelt als een massage), waardoor de pijnprikkel geblokkeerd wordt. Zo ervaart men minder pijn. Het TENS apparaat heeft twee niveau’s van stimulatie, één voor tijdens de weeën en één voor de periode tussen de weeën. Het apparaat kan zelf tijdens de bevalling bediend worden, waardoor er een groter gevoel van controle ervaren wordt. Deze vorm van pijnverlichting is onschadelijk voor moeder en kind. Uit hygiënisch oogpunt zijn de huidelektrodes alleen mogelijk voor persoonlijk gebruik. Deze elektrodes kunnen bij ons gekocht worden, tegen een prijs van € 12,00.

Lees meer