Telefoonstoring KPN

24 juni 2019

Op het moment is er een storing bij de #KPN, dit betekent dat de diensttelefoon én de praktijktelefoon niet te bereiken zijn. Niet handig.. Nicole heeft dienst en je kan haar voor spoed bereiken op 06-12858320 (Vodafone, dus wel te bereiken). Wij hopen dat KPN de storing zsm verholpen heeft, excuses voor het ongemak!

Lees meer

Stagiaire

9 juni 2019

Vanaf 11 juni loopt Anna-Gré met ons mee. Zij is verloskundige in opleiding aan de Verloskunde Academie in Groningen. Momenteel zit zij in haar derde jaar. Hieronder stelt zij zich voor: “Hallo, Mijn naam is Anna-Gré Idsinga, ik ben 22 jaar en woonachtig in Bolsward. Ik ben derdejaars verloskundige in opleiding. Ik volg de opleiding Verloskunde aan de AVAG in Groningen. Vanaf 10 juni t/m 5 juli zal ik stagelopen bij verloskundige praktijk de Geboortegolf. U kunt mij tegenkomen bij de consulten, de bevalling en kraamvisites. Mocht u hier bezwaar tegen hebben dan kunt u dit aangeven bij de verloskundige. Ik zie ernaar uit om u in deze periode te ontmoeten!”  

Lees meer

Voorlichtingsavond

9 juni 2019

De eerstkomende voorlichtingsavond over de bevalling staat gepland op dinsdag 9 juli 2019. Deze voorlichtingsavond is bedoeld voor alle zwangeren en hun partner vanaf een zwangerschapsduur van 26 weken tot 36 weken. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier of telefonisch op dinsdag- of vrijdagmorgen. Er zijn geen kosten verbonden aan de voorlichtingsavond en duurt ongeveer twee uur. Koffie en thee krijgen jullie van ons! Aanvang: 19.30 uur.

Lees meer

Centering Babies

20 november 2018

Alweer bijna drie weken geleden is het dat Gerda een Centering Pregnancy groep mocht afsluiten. Hierbij mochten alle kleine wondertjes natuurlijk niet ontbreken! Zijn ze niet prachtig?!

Lees meer

Navelbandjes – Cordring

17 oktober 2018

Vanaf oktober kan je bij ons navelbandjes (CordRing) kopen. Dit is een alternatief op de navelklem. Het verschil is dat de navelklem vrij groot is en van hard plastic, waardoor de baby hier last van kan hebben. De CordRing is veel kleiner en van zacht materiaal gemaakt. Voor €2,00 kan je een CordRing van ons overnemen, vraag ernaar op het spreekuur! 

Lees meer

Gooi uw ongebruikte kraampakket niet weg!

17 september 2018

Soms heeft u niet alle materialen uit het kraampakket gebruikt. Deze blijven dan in de kast liggen of worden weggegooid.  Stichting Baby Hope zamelt watten, verbanden, kraammatrassen, luiertapes en navelklemmen in voor kraamprojecten in Tanzania, Kameroen, Ghana, Benin Suriname en een aantal Oost-Europese landen. Ze hopen zo op meer hygiëne tijdens de bevallingen, wat weer bij kan dragen aan de afname van babysterfte.

Lees meer

Cursus EHBO bij zuigelingen en kinderen met korting!

17 september 2018

Schrijf je in voor de cursus EHBO bij zuigelingen en kinderen.

Lees meer

GeboorteTENS

17 september 2018

Vanaf 1 februari 2013 beschikt de praktijk over een GeboorteTENS, waar onze cliënten tijdens de bevalling kostenloos gebruik van kunnen maken. TENS is een methode van pijnverlichting, die wij als verloskundigen kunnen toepassen. Door middel van plakkers op de huid kunnen zenuwen gestimuleerd worden (wat aanvoelt als een massage), waardoor de pijnprikkel geblokkeerd wordt. Zo ervaart men minder pijn. Het TENS apparaat heeft twee niveau’s van stimulatie, één voor tijdens de weeën en één voor de periode tussen de weeën. Het apparaat kan zelf tijdens de bevalling bediend worden, waardoor er een groter gevoel van controle ervaren wordt. Deze vorm van pijnverlichting is onschadelijk voor moeder en kind. Uit hygiënisch oogpunt zijn de huidelektrodes alleen mogelijk voor persoonlijk gebruik. Deze elektrodes kunnen bij ons gekocht worden, tegen een prijs van € 12,00.

Lees meer