Iedere week op controle

Vanaf 37 weken totdat je gaat bevallen kom je iedere week, of indien gewenst vaker, bij ons op controle. We blijven je bloeddruk en de groei van je baby goed in de gaten houden.

Voorweeën

In deze weken kan je meer last krijgen van voorweën. Je lichaam gaat zich voorbereiden op de aanstaande bevalling. Voorweeën zijn frequente harde buiken, die met name in de avond optreden. De baarmoederspier is aan het ‘oefenen’ voor de bevaling. Voorweeën zijn vervelend, maar zijn meestal niet echt pijnlijk. Ontspanning helpt het beste, dus neem een warme douche, kruik of bad.

Slijmprop

Ook kan je in deze periode de slijmprop verliezen. De baarmoedermond wordt tijdens de zwangerschap afgesloten door middel van deze slijmprop. Doordat de baarmoedermond wat begint te rijpen voor de bevalling, laat de slijmprop los. Het slijm is vaak erg taai en kan soms gepaard gaan met een klein beetje helderrood bloedverlies (als een bloedneus). Je hoeft niet te bellen wanneer je de slijmprop verliest, het is nog geen teken van de bevalling. Wanneer je ruim helderrood bloedverlies hebt, moet je ons wel bellen!