Voorbereiding op de bevalling

Of je nu thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen, het bed moet op hoogte gezet worden. Dit kan je doen door gratis klossen te lenen bij Medipoint of het hulpmiddelencentrum. Als je thuis wilt bevallen doen we dat het liefst beneden. Dit is een afspraak die in de regio Drachten is gemaakt met het ambulancepersoneel. Een eenpersoonsbed in de woonkamer lijkt misschien raar, maar is ook na de bevalling heel fijn. Mensen zijn toch sneller geneigd rust te nemen en dat is wel fijn na een pittige bevalling! Een hoog-laag-bed kan je huren, maar een eenpersoonsbed op klossen kan natuurlijk ook!

Het kraampakket krijg je van de verzekering. Mocht dit in jouw geval niet zo zijn, dan kan je de losse onderdelen bij de drogist halen. Hier kan je lezen wat je nodig hebt.

Zet in deze periode ook een vlucht-tas klaar. Een tas waar kleding voor jou en de baby in zit, mocht er onverhoopt iets gebeuren waardoor je naar het ziekenhuis moet.

Consult gynaecoloog

Tijdens een zwangerschap of bevalling kan het voorkomen dat we de hulp van de gynaecoloog nodig hebben. Soms kijkt hij even mee, soms neemt hij de zorg over. Als je het fijn vindt kunnen we een afspraak maken bij de gynaecoloog om vast eens kennis te maken.