Je zwangerschapstest is positief, je bent zwanger. Gefeliciteerd! Misschien hebben jullie er lang op moeten wachten, of komt het onverwachts. Mogelijk ben je met of zonder partner zwanger. In ieder geval liegt de positieve test niet: jij of jullie krijgen een kindje! Zodra je een positieve test hebt kun je je bij ons aanmelden. Samen met de verloskundige plan je een afspraak voor de eerste echo in.

Meld je aan voor een eerste afspraak

Het is fijn als je naar de eerste afspraak de ingevulde vragenlijst mee wilt nemen. Je mag deze ook mailen naar info@degeboortegolf.nl, in de informatie die je van ons krijgt na aanmelding staat hoe je dit versleuteld kunt doen.

Foliumzuur en vitamine D

Voor de ontwikkeling van de baby is het goed om foliumzuur te gebruiken. Dit verkleint de kans op een open ruggetje, hazenlip en open gehemelte bij je kindje. Het advies is om iedere dag 400 microgram foliumzuur te slikken. Je kan ook een multivitamine speciaal voor zwangere vrouwen gebruiken.

Vitamine D is ook goed om dagelijks in te nemen. Dit helpt namelijk bij de botopbouw van je kindje. Het advies is om dagelijks 10 mg vitamine D te slikken.

Voeding en leefstijl

In de zwangerschap moet je goed voor jezelf, maar ook voor je kindje zorgen. Het is goed om gezond en gevarieerd te eten. Je hoeft niet voor twee te eten tijdens de zwangerschap. Wel zo veel mogelijk volgens de schijf van vijf. Lees hier wat je allemaal wel en niet kunt eten in de zwangerschap.

Sporten is heel gezond, ook tijdens de zwangerschap. Het zorgt ervoor dat je fitter bent tijdens de bevalling. Luister wel goed naar je lichaam, neem even pauze wanneer je vermoeid raakt. Stop wanneer je ergens pijn krijgt. Duiken, paardrijden en contactsporten worden afgeraden.

Roken, alcohol en drugs zijn ongezond voor de baby.  Dit wordt dan ook afgeraden. Probeer hiermee te stoppen. Lukt dat niet? Bespreek het dan met je verloskundige.

Lees hier hoe je zo gezond mogelijk kunt leven tijdens de zwangerschap.