Leven voelen

Het is vanaf deze termijn belangrijk dat je je kindje iedere dag voelt bewegen. Hoeveel een kindje moet bewegen is verschillend. Jij weet wel wat jij gewend bent te voelen. We verwachten dan ook dat je dit blijft voelen. Als je twijfels hebt over de bewegingen van je kindje, neem dan een uur rust en concentreer je op de bewegingen. Ga bijvoorbeeld op je linkerzijde liggen met je handen op je buik. Indien je na dat uur nog steeds twijfelt is het altijd een reden om ons te bellen. Lees hier meer over het voelen bewegen van je kindje.

Bel je verloskundige

Groei van de baby

Tijdens alle controles voelen wij met onze handen of de baby goed groeit. Als we hieraan twijfelen of wanneer er een andere reden is kan het voorkomen dat we een groeiecho willen doen. Als jij het goed vindt meten we met het echo-apparaat of de baby goed groeit. Als we denken dat de baby te klein of te groot is, kan het zijn dat we je doorverwijzen naar de gynaecoloog.

Bloedonderzoek

Om bepaalde redenen kan het nodig zijn om nog een keer naar Nij Smellinghe te gaan om bloed te prikken. Als dit zo is, dan is je dit in het begin van de zwangerschap al uitgelegd. Het kan bijvoorbeeld gaan om een suikerbelastingstest om zwangerschapssuikerziekte uit te sluiten.