Wat te regelen

  • Erkenning;
    Wanneer jullie niet getrouwd of geregistreerd partner zijn, maar wel willen dat het kindje de achternaam van je partner krijgt. Erkenning regelen jullie samen op het gemeentehuis, met jullie geldig identiteitsbewijs.
  • Zwangerschapscursus.
    Het volgen van een zwangerschapscursus is heel nuttig. Het is niet alleen gezellig, maar je bereid je goed voor op de bevalling. Het is wel belangrijk dat de cursus goed bij je past. Lees hier welke cursussen je in de omgeving van Drachten allemaal kunt doen.

Voorlichtingsavonden

Tijdens de zwangerschap organiseren wij een voorlichtingsavond over de bevalling. Momenteel doen wij dit door middel van een online voorlichting. Je krijgt de link van de video van ons vanzelf in je mailbox. Je kunt daarna op een afgesproken tijdstip inbellen op Teams om je vragen te stellen aan de verloskundige.

Nij Smellinghe organiseert samen met alle verloskundigenpraktijken in en om Drachten een voorlichtingsavond over borstvoeding. Klik hier voor meer informatie.

Wanneer je poliklinsich wilt bevallen kun je ook de online voorlichting van Nij Smellinghe bekijken. Klik hier voor meer informatie.