De tweede controle die je bij ons krijgt is voor de termijnecho en counseling. Deze controle vindt plaats tussen 10 en 12 weken.

Termijnecho

Door de baby van hoofd tot stuit op te meten, kunnen we exact de uitgerekende datum bepalen. Alle kindjes tot 13 weken groeien namelijk precies even snel, daarna treden verschillen in groei op. Lees hier meer over de termijnecho.

Counseling

De meeste kinderen worden gelukkig gezond geboren. Toch is er bij 3% sprake van een aangeboren of erfelijke aandoening. Naar een aantal van deze aandoeningen kan je in de zwangerschap al onderzoek laten doen. Lees hier meer over de mogelijkheden. Tijdens deze afspraak is er tijd om vragen en onduidelijkheden te bespreken. Ook mag je het aangeven wanneer je niet over deze onderzoeken wilt praten.

Bloedonderzoek

Aan het einde van de afspraak vragen we digitaal het bloedonderzoek aan. Je kan op werkdagen tussen 07:30 en 17:00 uur terecht in het laboratorium van Nij Smellinghe. Je hoeft geen afspraak te maken. Lees hier meer over de bloedwaarden die we laten bepalen.