Welkom bij De Geboortegolf!

Paulien, Annemieke, Gerda en NicoleWelkom op de website van Verloskundigenpraktijk De Geboortegolf. U vindt hier veel informatie en voorlichting over de vele facetten die komen kijken bij het krijgen van een baby. Naast praktische informatie zoals het aanmeldformulier en contactgegevens, vindt u hier ook omschrijvingen van beschikbare cursussen, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie. Als u zwanger bent dan bieden wij u een totaalpakket van alles wat belangrijk is voor deze bijzondere periode in uw leven. Persoonlijk, professioneel en vertrouwd. Vanaf een positieve zwangerschapstest kunt u zich bij ons aanmelden. Wij plannen dan een intake afspraak en de eerste echo met u en uw partner. Er worden (bijna altijd) twee echo’s gemaakt. Aan de hand van de metingen bij de termijnecho zal de uitgerekende datum bepaald worden. Het is handig wanneer u onderstaand formulier invult en mailt naar info@degeboortegolf.nl of deze meebrengt naar uw eerste afspraak.

Vragenlijst 1e bezoek aan de verloskundige

Verloskundigenpraktijk De Geboortegolf is werkzaam in Drachten, Marum, Surhuisterveen en omstreken, zie ons werkgebied voor een uitgebreide omschrijving. Zonder verwijzing van de huisarts kunt u bij ons terecht.

Data volgende Centering Pregnancy groep zijn bekend!

3 Oktober a.s. gaat Gerda (bij voldoende deelname) starten met de volgende Centering Pregnancy groep.

In 2016 is onze praktijk begonnen met het aanbieden van Centering Pregnancy, een unieke vorm van zwangerschapsbegeleiding waarbij in groepsverband veel meer informatie wordt gegeven over de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Centering Pregnancy is een nieuwe vorm van 8 à 9 zwangerschapscontroles waarbij er per controle in plaats van de nu gebruikelijke 15 minuten, maar liefst 120 minuten per controle wordt ingepland. Zoals jullie zullen begrijpen kan dit niet 1-op-1, maar in een vaste groep. De groep zal bestaan uit zwangeren (en partner) die ongeveer rond dezelfde periode hun kindje verwachten. Het lichamelijk onderzoek vind wel 1-op-1 met de verloskundige plaats, maar je kan zelf je bloeddruk en gewicht meten en na het eerste half uur is er nog anderhalf uur tijd voor informatie en voorlichting. Doordat er veel meer tijd is voor informatie, voorlichting en vragen, gaan de cliënten met veel meer vertrouwen de bevalling en het aanstaande ouderschap in. Geen bijeenkomst is hetzelfde, het thema van de avond ligt vast, maar de invulling ligt aan de behoefte van de groep. Ook blijken de sociale contacten die ontstaan tijdens de groepsconsulten erg waardevol en ondersteunend te zijn voor een hele lange tijd! Een ander voordeel: de 9 bijeenkomsten zijn ruim van te voren (rond 12 weken zwangerschap) al bekend, dus kan je hier rekening mee houden in je agenda en/of werk.

Daarnaast is je werkgever verplicht je vrij te geven voor een bezoek aan de verloskundige, dus ook voor deze bijeenkomsten (evt kunnen we een brief voor je werkgever meegeven).

Door veel meer betrokken te worden bij alles wat besproken en gecontroleerd wordt, onthouden vrouwen veel meer van de onderwerpen. Dit geeft meer kennis en dat geeft vertrouwen!

Ben je zwanger en uitgerekend in februari of maart en lijkt het je leuk om hieraan mee te doen, neem dan contact op met de praktijk!

Gratis inloopspreekuur Bekkenoefentherapie

“Horen deze klachten erbij?” “Is dit normaal wat ik voel?” “Wat is normaal qua herstel na een bevalling?” Het zijn veelvoorkomende vragen wanneer je zwanger bent of pas bevallen. Daarom hebben wij de mogelijkheid om in onze praktijk gezien te worden door een bekkenoefentherapeut, zodat je vrijblijvend een antwoord kunt krijgen op jouw vragen die te maken hebben met bewegen.

Een goede diagnose en een snelle behandeling kunnen namelijk van belang zijn om zo snel mogelijk je activiteiten te kunnen hervatten en om verergering in de toekomst te voorkomen.

Iedere eerste dinsdag van de maand tussen 9.00 en 10.00 uur is bekkenoefentherapeute Jannie Postma van de praktijk MemmeTiid in Surhuisterveen aanwezig in onze praktijk.

Wat kun je verwachten?

Tijdens het inloopspreekuur kun je kosteloos terecht voor vragen en advies. Een sessie duurt maximaal 10 minuten. Je kunt ook een screening ontvangen om te onderzoeken of behandeling gewenst is. Mocht dit blijken, kun je direct een afspraak hiervoor maken.

Voor wie?

Elke zwangere of pas bevallende mag langskomen op het inloopspreekuur. Je hoeft geen afspraak te hebben met je verloskundige op dat moment.

Overig

Het inloopspreekuur is gratis en je hoeft je van tevoren niet aan te melden.

Planning 2017

In 2017 is Jannie aanwezig op:

3 januari

7 februari

7 maart

4 april

2 mei

6 juni

4 juli

5 september

3 oktober

7 november

5 december

(1 augustus afwezig i.v.m. zomervakantie)

Cursus EHBO bij zuigelingen en kinderen met korting!

banner-ehbo

Vanaf 1 januari aangepaste regelingen voor zwangerschapsverlof!

Goed nieuws! Vanaf 1 januari zijn de regelingen voor het zwangerschapsverlof aangepast.
Partners krijgen onvoorwaardelijk drie dagen verlof als de baby geboren is (dit was altijd twee dagen). Indien je te vroeg bevalt, wordt je verlof na thuiskomst van de baby aangevuld met 10 weken.
Voor de volledige informatie, klik hier

Logo

Al een tijdje werkt onze praktijk met een nieuw logo, omdat we het leuk vinden om de filosofie hierachter met jullie te delen, hebben we deze uitgeschreven. Op deze pagina vind je waarom ons logo is geworden zoals het is!

Baby-boom

20140904_173658

De meesten van jullie hebben onze baby-boom vast al vaak gezien in de wachtkamer in Drachten. Wij zouden het heel leuk vinden om van ‘onze’ baby’s een foto te ontvangen (bij voorbeeld in het kraambed, via de mail of tijdens de nacontrole)! Lijkt het jullie ook leuk om een foto van jullie kleine in de boom op te hangen, laat dan je foto achter bij ons, of mail deze naar info@degeboortegolf.nl

Facebookpagina

Een aantal weken geleden hebben we even tijd gevonden om een facebookpagina aan te maken. Houd deze pagina ook in de gaten voor nieuws, weetjes en foto’s!
Neem gauw een kijkje op onze pagina en laat ons weten wat je ervan vind!

Website voor (aankomende) zwangeren door de beroepsorganisatie van verloskundigen

De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen heeft onlangs een nieuwe website gelanceerd.
Niet zelden komt het voor dat (aankomende) zwangeren antwoorden op bepaalde vragen zoeken via Google en dergelijke, soms vinden zij de juiste antwoorden, maar soms vinden zij ook informatie die niet juist is, die mogelijk gebaseerd is op één ervaringsdeskundige en niet op ervaringen van grote groepen mensen, verloskundigen of wetenschappelijk onderzoek. Mede daarom heeft de KNOV deze website ontwikkeld, hierop is een hoop informatie te vinden welke juist is en aansluit bij de in Nederland geldende richtlijnen en protocollen. Tevens vind je hier nieuws, geboorteplannen en een heleboel (praktische) tips.

Neem gauw een kijkje op deverloskundige.nl

 

 

Pretecho

Wij kunnen ons voorstellen dat u uw kindje iets vaker wilt zien met de echo. Daarom is het mogelijk om een pretecho te laten maken. Deze echo wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed en kost € 30,- per keer (inclusief een aantal foto’s). De praktijk heeft een echo-apparaat dat ook 3D-echo’s kan maken. Wanneer er 3D-echo’s worden gemaakt bedragen de kosten € 50,- (inclusief een aantal foto’s). Er kunnen geen video-opnamen worden gemaakt. Cliënten van de Geboortegolf kunnen tegen een gereduceerd tarief een pretecho laten maken.

U kunt zich hiervoor aanmelden via het aanmeldformulier op de website of door te bellen met onze assistente 0512-515570 (maandag,  woensdag of vrijdag van 09:00 tot 13:00 uur).

GeboorteTENS

Vanaf 1 februari 2013 beschikt de praktijk over een GeboorteTENS, waar onze cliënten tijdens de bevalling kostenloos gebruik van kunnen maken.

TENS is een methode van pijnverlichting, die wij als verloskundigen kunnen toepassen. Door middel van plakkers op de huid kunnen zenuwen gestimuleerd worden (wat aanvoelt als een massage), waardoor de pijnprikkel geblokkeerd wordt. Zo ervaart men minder pijn.

Het TENS apparaat heeft twee niveau’s van stimulatie, één voor tijdens de weeën en één voor de periode tussen de weeën. Het apparaat kan zelf tijdens de bevalling bediend worden, waardoor er een groter gevoel van controle ervaren wordt. Deze vorm van pijnverlichting is onschadelijk voor moeder en kind.

Uit hygiënisch oogpunt zijn de huidelektrodes alleen mogelijk voor persoonlijk gebruik. Deze elektrodes kunnen bij ons gekocht worden, tegen een prijs van € 12,00.