Welkom bij De Geboortegolf!

Paulien, Annemieke, Gerda en NicoleWelkom op de website van Verloskundigenpraktijk De Geboortegolf. U vindt hier veel informatie en voorlichting over de vele facetten die komen kijken bij het krijgen van een baby. Naast praktische informatie zoals het aanmeldformulier en contactgegevens, vindt u hier ook omschrijvingen van beschikbare cursussen, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie. Als u zwanger bent dan bieden wij u een totaalpakket van alles wat belangrijk is voor deze bijzondere periode in uw leven. Persoonlijk, professioneel en vertrouwd. Vanaf een positieve zwangerschapstest kunt u zich bij ons aanmelden. Wij plannen dan een intake afspraak en de eerste echo met u en uw partner. Er worden (bijna altijd) twee echo’s gemaakt. Aan de hand van de metingen bij de termijnecho zal de uitgerekende datum bepaald worden. Het is handig wanneer u onderstaand formulier invult en mailt naar info@degeboortegolf.nl of deze meebrengt naar uw eerste afspraak.

Vragenlijst 1e bezoek aan de verloskundige

Verloskundigenpraktijk De Geboortegolf is werkzaam in Drachten, Marum, Surhuisterveen en omstreken, zie ons werkgebied voor een uitgebreide omschrijving. Zonder verwijzing van de huisarts kunt u bij ons terecht.

Voorlichtingsavond over de bevalling

De eerstkomende voorlichting over de bevalling staat gepland op 11 september. Deze voorlichtingsavond is bedoeld voor alle zwangeren en hun partner vanaf een zwangerschapsduur van 28 weken tot 36 weken. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op onze website of telefonisch op dinsdag-, woensdag- of vrijdagmorgen van 9 tot 12 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan de voorlichtingsavond.

Aanvang: 19.30 uur

Gooi uw ongebruikt kraampakket niet weg!

Soms heeft u niet alle materialen uit het kraampakket gebruikt. Deze blijven dan in de kast liggen of worden weggegooid.  Stichting Baby Hope zamelt watten, verbanden, kraammatrassen, luiertapes en navelklemmen in voor kraamprojecten in Tanzania, Kameroen, Ghana, Benin Suriname en een aantal Oost-Europese landen. Ze hopen zo op meer hygiëne tijdens de bevallingen, wat weer bij kan dragen aan de afname van babysterfte.

Kijk op www.stichtingbabyhope.org voor meer informatie en de inzamelingspunten bij u in de buurt

Per 1 januari openen wij een spreekuurlocatie in Glinstra State Burgum!

Op 1 januari 2018 zullen wij onze spreekuurlocatie in Burgum openen, namelijk aan de Schoolstraat 83 in Burgum. Zwangeren in en om Burgum kunnen zich vanaf nu ook bij onze praktijk aanmelden.

GEBOORTEZORG IN GLINSTRA STATE

BURGUM – Vanaf 1 januari start verloskundigenpraktijk de Geboortegolf een nieuwe spreekuurlocatie in het gezellige buurthuis Glinstrastate. De Geboortegolf opent deze dependance om zorg dichter bij huis aan te kunnen bieden. Zwangeren kunnen in Glinstrastate terecht op iedere vrijdagmiddag voor reguliere controles in een speciaal daarvoor gereserveerde ruimte. Wanneer vrijdagmiddag niet binnen de mogelijkheden valt is het altijd mogelijk om op andere dagen of tijdstippen (bijvoorbeeld ’s avonds) een afspraak in Drachten te maken.

De Geboortegolf heeft een intensieve en goede samenwerking met Nij Smellinghe. Er wordt altijd een individueel zorgpad opgesteld, zodat zwangeren verzekerd zijn van de beste zorg voor moeder en kind. Zonder medische indicatie hebben zwangeren altijd de keuze om te bevallen waar ze dat zelf willen, thuis of poliklinisch in Nij Smellinghe. Badbevallingen behoren bij de Geboortegolf ook tot de mogelijkheden.

Sinds kort beschikt de praktijk over een nieuw echo-apparaat. Op deze manier zijn ze verzekerd van kwalitatief goede en haarscherpe beelden en kan de zwangerschap optimaal gecontroleerd worden. Het maken van een 3D-echo behoort ook tot de mogelijkheden.

De verloskundigen hebben vernieuwing hoog in het vaandel staan en bieden daarom sinds 2016 Centering Pregnancy aan. Dit is een nieuwe vorm van zwangerschapscontroles waarin zwangeren zelf meer de regie hebben. Zo gaan zij met nog meer vertrouwen de bevalling en het ouderschap tegemoet!

Zwangeren in en om Burgum kunnen zich vanaf nu aanmelden bij ons in de praktijk via info@degeboortegolf.nl of 06-55891107

GeboorteTENS

Vanaf 1 februari 2013 beschikt de praktijk over een GeboorteTENS, waar onze cliënten tijdens de bevalling kostenloos gebruik van kunnen maken.

TENS is een methode van pijnverlichting, die wij als verloskundigen kunnen toepassen. Door middel van plakkers op de huid kunnen zenuwen gestimuleerd worden (wat aanvoelt als een massage), waardoor de pijnprikkel geblokkeerd wordt. Zo ervaart men minder pijn.

Het TENS apparaat heeft twee niveau’s van stimulatie, één voor tijdens de weeën en één voor de periode tussen de weeën. Het apparaat kan zelf tijdens de bevalling bediend worden, waardoor er een groter gevoel van controle ervaren wordt. Deze vorm van pijnverlichting is onschadelijk voor moeder en kind.

Uit hygiënisch oogpunt zijn de huidelektrodes alleen mogelijk voor persoonlijk gebruik. Deze elektrodes kunnen bij ons gekocht worden, tegen een prijs van € 12,00.

Cursus EHBO bij zuigelingen en kinderen met korting!

banner-ehbo