Zwangerschap

Zwanger zijn en een kind krijgen gebeurt maar een (paar) keer in uw leven. Tijdens deze bijzondere periode heeft iedere vrouw recht op professionele verloskundige zorg.  Onze begeleiding is er vooral op gericht  u  zo goed mogelijk te informeren over wat er met uw lichaam gebeurt tijdens de zwangerschap, uw vragen te beantwoorden en in de gaten te houden dat uw zwangerschap normaal verloopt.  Mochten er zich complicaties voordoen, dan zullen wij u doorverwijzen naar de gynaecoloog.  Betrokkenheid, aandacht en een persoonlijke benadering hebben wij hoog in het vaandel staan.

Zodra u weet dat u zwanger bent kunt u zich aanmelden voor de zwangerschapscontrole.
Bel of mail naar de praktijk of kom gewoon even langs!

De zwangerschapscontroles

De zwangerschapscontroles vinden plaats tijdens het spreekuur. Bij de eerste controle/intakegesprek neemt de verloskundige al uw gegevens, uw medische geschiedenis en uw wensen wat betreft de zwangerschap en bevalling met u door. Dit neemt ongeveer 60 minuten in beslag.

In het begin van uw zwangerschap maken wij een echo om de exacte uitgerekende datum te helpen bepalen. Tijdens de zwangerschap volgen wij de gezondheid van u en uw baby. We meten uw bloeddruk, controleren de groei van de baby, luisteren naar het hartje (m.u.v. het intakegesprek) en hebben tijd om uw vragen te beantwoorden. Indien noodzakelijk zullen wij uw bloed laten onderzoeken, nogmaals een echo laten maken of u doorverwijzen naar een gynaecoloog. Natuurlijk zijn wij tussentijds altijd bereikbaar voor vragen of problemen.

De volgende controles duren ongeveer een kwartier. U bent altijd vrij om uw partner, een familielid of een vriendin mee te nemen.

Wij proberen het altijd zo te plannen dat u tijdens de zwangerschap elke verloskundige minimaal twee tot drie keer hebt gezien, zodat u een ieder van ons kent tegen de tijd dat u gaat bevallen.

De begeleiding van de verloskundige

Tijdens deze bijzondere periode heeft iedere vrouw recht op professionele verloskundige zorg. In onze visie is deze zorg persoonlijk, begeleidend en ondersteunend van aard. Want  zwangerschap en bevalling zijn natuurlijke en gezonde fases in het lichaam van een vrouw. Iedere vrouw heeft zeggenschap over haar eigen leven en welzijn. Zij is zelf in staat om (medische) keuzes te maken die het beste passen bij haar persoonlijke situatie. De verloskundige kan door zorg-op-maat, informatie, advies en ondersteuning hier aan bijdragen. Bij onze manier van zorgverlening staan betrokkenheid, aandacht en een persoonlijke benadering hoog in het vaandel.