Wie zijn wij?

In verloskundigenpraktijk de Geboortegolf zijn 2 vaste verloskundigen en 2 vaste waarnemende verloskundige werkzaam. Tevens kunt u Jantsje tegenkomen, zij is onze assistente en ondersteunt ons. Hieronder een foto en korte introductie van alle dames die u tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed kunt tegenkomen. 

Gerda Venema

Graag wil ik me even voorstellen. Mijn naam is Gerda Venema. Nadat ik mijn opleiding heb afgerond ben ik als jongste verloskundige in een maatschap met twee ervaren collega’s gaan werken. Het betrokken zijn bij de zorg rondom moeder en (ongeboren) kind heeft mij altijd geboeid.
Sinds 1992 woon en werk ik in Drachten. De eerste jaren in Drachten werkte ik een weekend in de maand in loondienst om zo van mijn eigen zwangerschappen en opgroeiende kinderen te kunnen genieten.
Onze jongste is in 2001 geboren. Sinds die tijd ben ik volop aan het werk. De laatste jaren binnen verloskundigenpraktijk de Geboortegolf. Nicole, Annemieke en Paulien zijn mijn collega’s. Wij hopen uw zwangerschap, bevalling en/of kraambed te mogen begeleiden.

Gerda Venema

 

Nicole de Boer

Ik ben Nicole de Boer, 27 jaar geleden ben ik zelf als oudste van drie kinderen thuis geboren. Nadat ik 3 jaar de studie Farmacie in Groningen heb gevolgd, realiseerde ik me dat deze studie niet voldoende aansloot bij mijn ambities. Ik wilde als medisch professional werken, voldoende uitdagingen aan kunnen gaan, zelfstandig zijn, maar bovenal ook intensief werken met mensen. Al deze facetten kan ik combineren in een baan als verloskundige, dus besloot ik de opleiding aan de Academie voor Verloskunde in Maastricht te gaan volgen. Van deze keuze heb ik geen moment spijt gehad! Het feit dat ik zwangeren, barenden en kraamvrouwen mag begeleiden bij een heel bijzonder moment van hun leven is heel waardevol. Daarnaast is iedere cliënt anders en vind ik het een mooie uitdaging om iedere keer weer te streven de zorg te bieden die de cliënt persoonlijk nodig heeft.

Na mijn afstuderen heb ik op verschillende plaatsen in Nederland gewerkt als waarnemend verloskundige, de diversiteit van de verschillende populaties was hierbij heel leerzaam en leuk! Vanaf januari 2013 ben ik werkzaam bij de Geboortegolf en ben ik ondertussen ook toegetreden tot de maatschap. Hier werk ik vanaf het begin af aan met veel plezier, zowel met onze cliënten als met mijn collega’s!

Nicole de Boer

 

 

 

 

 

 

Annemieke Stellingwerf

Informatie volgt

Annemieke Stellingwerf

 

Paulien Raspe

Mijn naam is Paulien Raspe, ik ben 28 jaar en ik woon in Gorredijk. Ik heb de opleiding ‘verloskunde’ in Groningen gevolgd. Vanaf januari 2016 ga ik het team bij de Geboortegolf versterken als vaste waarneemster. Jullie kunnen mij tegenkomen tijdens spreekuren, kraamvisites en bij de bevalling. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

De studie verloskunde heeft mij vanaf het begin positief verrast en het werk als verloskundige vind ik mooi en bijzonder. Elke zwangerschap is uniek en er verandert veel in het lichaam en leven in een korte tijd. Het is mooi om vrouwen, en hun partner, daarin te kunnen begeleiden. Iedere zwangere is anders en heeft andere wensen en behoeftes, ik vind het een uitdaging om iedere zwangere de zorg te bieden die zij nodig heeft. Tegelijk ben je als verloskundige bij een van de belangrijkste gebeurtenissen in het leven aanwezig. Ik kan me geen mooier beroep bedenken!  Naast de verloskunde vind ik het leuk om te motorrijden op een mooie zomerdag, te klussen in huis en om te fotograferen als ik op reis ben.

Paulien Raspe

Jantsje Redeman

Sinds december ben ik weer ‘’terug’’ op het oude nest, niet meer als verloskundige maar als praktijkondersteuner/assistente! Hoe raar kan het lopen.

Tot 2013 heb ik als verloskundige bij de Geboortegolf gewerkt, maar door aanhoudende rugklachten bleek het uiteindelijk niet meer mogelijk om dit mooie beroep uit te blijven oefenen. In Nicole vond ik een waardig opvolgster.

Er brak voor mij een hele nieuwe toekomst aan. Na 25 jaar van onregelmatig werken hoefde mijn gezin eens geen rekening met mijn werk te houden met Pasen, Pinksteren, Kerst, verjaardagen, enz. Ik was gewoon alle feestdagen vrij! Een echte luxe. Het niet meer de weg op te hoeven bij nacht en ontij, dat mistte ik absoluut niet. Wel mistte ik het contact met de zwangere en hun partner, de kraambezoekjes om de pasgeboren spruit te bewonderen en te genieten van een bakje koffie met beschuit met muisjes.

Hoe leuk is het om dan in een ander ‘’jasje’’ weer aan de slag te mogen bij de Geboortegolf?

Ik houd me niet bezig met de verloskundige kant, maar ben vooral bezig de administratieve taken voor mijn rekening te nemen, zodat Gerda en Nicole zich volledig op alles wat er verder bij de verloskunde komt kijken, kunnen richten. Ik voel me in deze functie prima op mijn plek en heb mijn draai al aardig gevonden. Groot voordeel; ik weet nog heel veel van zwangerschap, bevallen en kraambed….

Op dinsdag-, woensdag- en vrijdag morgen ben ik aanwezig op de spreekuurlocatie aan de Warren. Wanneer je dan belt om een eerste afspraak te maken, te verzetten of vraag zal ik de telefoon beantwoorden of wanneer je voor de zwangerschapscontrole komt zal je mij aantreffen bij de balie.

Jantsje Redeman