Data volgende Centering Pregnancy groep zijn bekend!

Bij voldoende deelname starten we op 15 januari weer met de volgende Centering Pregnancy groep.

In 2016 is onze praktijk begonnen met het aanbieden van Centering Pregnancy, een unieke vorm van zwangerschapsbegeleiding waarbij in groepsverband veel meer informatie wordt gegeven over de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Centering Pregnancy is een nieuwe vorm van 8 à 9 zwangerschapscontroles waarbij er per controle in plaats van de nu gebruikelijke 15 minuten, maar liefst 120 minuten per controle wordt ingepland. Zoals jullie zullen begrijpen kan dit niet 1-op-1, maar in een vaste groep. De groep zal bestaan uit zwangeren (en partner) die ongeveer rond dezelfde periode hun kindje verwachten. Het lichamelijk onderzoek vind wel 1-op-1 met de verloskundige plaats, maar je kan zelf je bloeddruk en gewicht meten en na het eerste half uur is er nog anderhalf uur tijd voor informatie en voorlichting. Doordat er veel meer tijd is voor informatie, voorlichting en vragen, gaan de cliënten met veel meer vertrouwen de bevalling en het aanstaande ouderschap in. Geen bijeenkomst is hetzelfde, het thema van de avond ligt vast, maar de invulling ligt aan de behoefte van de groep. Ook blijken de sociale contacten die ontstaan tijdens de groepsconsulten erg waardevol en ondersteunend te zijn voor een hele lange tijd! Een ander voordeel: de 9 bijeenkomsten zijn ruim van te voren (rond 12 weken zwangerschap) al bekend, dus kan je hier rekening mee houden in je agenda en/of werk.

Daarnaast is je werkgever verplicht je vrij te geven voor een bezoek aan de verloskundige, dus ook voor deze bijeenkomsten (evt kunnen we een brief voor je werkgever meegeven).

Door veel meer betrokken te worden bij alles wat besproken en gecontroleerd wordt, onthouden vrouwen veel meer van de onderwerpen. Dit geeft meer kennis en dat geeft vertrouwen!

Ben je zwanger en uitgerekend vanaf eind mei tot begin juli 2018 en lijkt het je leuk om hieraan mee te doen, neem dan contact op met de praktijk!